Workshop cu angajatori și tineri cu Sindrom Down și în județul Bihor

de | iun. 23, 2021

Joi 17 iunie a avut loc online Workshop-ul cu angajatori și tineri cu Sindrom Down din județul Bihor organizat cu sprijinul Asociatia Down Oradea / Centru De Zi Iedera și al AJOFM Bihor. Au participat companii din domeniul producției de echipamente și tehnologii, comerț online, retail în sectorul alimentar și al produselor de bricolaj, companii interesate de angajarea persoanelor cu Sindrom Down, dar și autorități locale. Cu toții au avut ocazia să afle avantajele și provocările angajării unei persoane cu Sindrom Down, să asculte poveștile de succes ale Ioanei Ciobanu, Mesager Global Special Olympics, și ale lui Beatrice Savu, Sportiv Lider, și să cunoască alți tineri interesați de o experiență de muncă.
Workshopul cu angajatori din județul Bihor face parte dintr-o serie de 12 ce se desfășoară anul acesta, în orașele parte a acestui proiect. Acesta a avut loc după întâlnirile din județele Cluj, Iași și Vaslui.
Pe data de 16 iunie, echipa Special Olympics România s-a întâlnit cu tinerii cu Sindrom Down și familiile lor din județul Bihor, beneficiari ai proiectului. S-a discutat cu ei despre cum ar trebui să arate un profil profesional și cum să se pregătească pentru interviul cu angajatorul.
*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la @ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.