Workshop cu angajatori și tineri cu Sindrom Down în județele Bacău, Botoșani și Suceava

de | iul. 2, 2021

Joi, 1 iulie, a avut loc online Workshop-ul cu angajatori și tineri cu Sindrom Down din județele Bacău, Botoșani și Suceava organizat cu sprijinul partenerilor de la Down Activ Moldova și ai Asociației Down Bacău. Pe data de 30 iunie a avut loc, în avanpremiera workshop-ului un seminar de instruire al tinerilor cu Sindrom Down care au fost învățați cum ar trebui să arate un profil profesional și cum să se pregătească pentru interviul cu angajatorul. În total, 16 tineri au participat la cele două întâlniri. Parte din participanți au încărcat deja profilul lor pe site-ul proiectului (aici).

La Workshop-ul "Angajați, NU Asistați"- perspectivă asupra angajării tinerilor cu Sindrom Down din 1 iulie ne-am bucurat de prezența a 26 de participanți din județele Bacău, Botoșani și Suceava. Firmele prezente din domenii precum IT, retail, producție și fabricare tâmplărie, întreținere și reparații autovehicule, agricol, ONG-uri, au primit informații despre proiect și despre cum pot participa activ la integrarea candidaților cu Sindrom Down. Participanții au avut ocazia să cunoască tinerii cu Sindrom Down care sunt interesați de oportunități de practică și profesionale și să asculte poveștile de succes ale lui Mihai Arsenie, coordonator al Sportivilor Lideri, reporter la TVR și recent barista la o cafenea socială și Andrei Pălimariu, Sportiv Lider și viitor angajat la o firmă de tâmplărie.

Workshop-ul cu angajatori din județele Bacău, Botoșani, Suceava vine după  cele din Bihor, Cluj, Iași și Vaslui.

*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la @ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.

#AngajareSindromDown #AngajatiNuAsistati #SpecialOlympicsRomania #HaiBRAVII #downsyndrome #inclusionworks #sportivilideri