Vizite de lucru la Kaufland Cluj-Napoca, în vederea angajării

de | mai 31, 2021

În ultimele zile ale lunii mai, 10 tineri cu Sindrom Down din Cluj-Napoca au fost în vizită în magazinele Kaufland ”Între Lacuri” și ”Mănăștur”. În cele câteva ore petrecute în magazin, tinerii și-au putut face o impresie despre ce înseamnă munca unui angajat la un retailer alimentar și au testat câteva sarcini, au văzut cum se aranjează produsele pe raft. Au fost îndrumați de managerul de magazin și de șeful de raion care le-a și răspuns la întrebări. La final, câțiva dintre ei și-au manifestat interesul de a munci. Emoții mari au avut și părinții tinerilor care i-au așteptat la intrarea în magazin.
Va reamintim că în data de 21 Aprilie a avut loc un Workshop dedicat angajatorilor și tinerilor cu Sindrom Down din Județul Cluj-Napoca.
Vizitele au făcut parte din seria de activități organizate de magazinele Kaufland Romania, în luna mai, pentru a celebra Luna Europeană a Diversității și pentru a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități.
*Kaufland A.C.C.E.S. este un program de angajare și integrare în echipa Kaufland, dedicat persoanelor cu dizabilități, demarat în 2019.
*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.