Vizită de lucru la fabrica Celestica, Oradea

de | iul. 5, 2021

Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să devină ”Angajați, NU Asistați!” si, cu ajutorul organizațiilor colaboratoare din țară, parcurgem pași în această direcție.

În data de 1 iulie, 11 tineri cu Sindrom Down de la Asociația Down Oradea România au fost în vizită de lucru la fabrica de componente electronice Celestica, situată în parcul industrial al orașului. Aceștia au fost foarte încântați de turul făcut de responsabilii fabricii. Tinerii au fost împărțiți în trei grupe de lucru care au vizitat trei zone importante ale companiei. Una în care se tăiau piciorușele de la componente electronice la o mașină specială unde apăsai pe o pedală (de această activitate au fost cel mai încântați, apreciind că ar putea-o face și ei), o zonă de asamblare a componentelor și una de pregătire a coletelor, sub supravegherea a doi roboți (unde componenta umană este prezentă doar pentru a extrage niște folii înainte de ambalare).

Începând cu luna septembrie câțiva din tinerii care au vizitat fabrica Celestica vor reveni în practică pentru a vedea dacă sunt cu adevărat potriviți pentru unele din joburile care presupun repetitivitate.

*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.

#AngajatiNuAsistati #inclusionworks #SpecialOlympicsRomania #recrutare