Visul Ancăi este să fie educator!

de | iun. 28, 2020

La 37 de ani Anca Miron poate spune că a avut multe experiențe de viață, deși nu a fost niciodată angajată. Chiar dacă are Sindrom Down, Anca este semi-independentă și a fost la sfârșit de 2019 protagonista unui reality-show.

Se deplasează singură în București (cu mama sa în telefon), știe să scrie și să citească. ”Merge singură cu mijloace de transport în comun la aproape toate activitățile, merge la cumpărături, se descurcă să plătească cu cardul sau să scoată bani de la bancomat, merge în tabere”, ne povestește Luminița Miron, mama sa.
Face sport și participă la competițiile Special Olympics România, iar din anul 2016 Anca a devenit membră a Asociației Down Plus din București, implicându-se în activități, cantonamente, tabere tematice. Deși a terminat o specializare de bucătar și i-ar plăcea să lucreze oriunde i s-ar da o șansă, cel mai mult își dorește să devină ajutor de pedagog/ educator.
O zi sau o săptămână din viața ei (exceptând perioada pandemiei) este plină: dramaterapie, gimnastică, înot, role, dansuri populare și moderne, activități plastice, pictură.
Este „mama” tuturor copiilor, are grijă de fiecare, să nu fie vreunul neglijat! Visul ei este să fie educatoare! A avut o mică experiență când a ajutat o doamnă profesor la un after school, la o școală specială. ”Și-a făcut catalog cu numele lor, cu vârstele copiilor, le-a citit povești. A fost foarte încântată, dar, din păcate, nu a durat prea mult!”.