Tinerii cu Sindrom Down din Bacău au vizitat o livadă de mure

de | aug. 20, 2021

Săptămâna aceasta, cinci tineri cu Sindrom Down din Bacău au făcut o primă vizită de lucru unui potențial angajator - livada de mure a societății SC Duplo Impex SRL, din satul Brad, comuna Berești Bistrița (județ Bacău).  Aceștia fac parte din proiectul "Angajati, NU Asistati!" și își doresc foarte mult să aibă parte de experiențe de muncă din care să vadă cum se pot implica și ce pot face concret.
Tinerii au efectuat operațiuni de pregătire a ambalajelor, recoltare a fructelor și cântărire/calibrare a fructelor în caserole. După cum spune Gabriela Oteliță, președinte Asociația Sindrom Down Bacău (colaborator la nivel local al proiectului "Angajati, NÙ Asistati!"), ei au fost harnici și determinați, iar vizita a fost pe placul tuturor.

*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.