Theodor, atent și meticulos în tot ce face

de | iun. 28, 2020

Cosmin Darius Theodor Bucur (18 ani) are Sindrom Down dar asta nu-l împiedică să vrea să muncească. Teo este din București și datorită practicii pe care a făcut-o în școală își dorește să lucreze în industria HoReCa. Cel mai mult i-ar plăcea să fie ospătar, după cum au mărturisit părinții lui.

”Îl cresc pe Teo de 18 ani. În acest timp am constatat că poate și îi place să facă multe lucruri. Mai mult decât atât, este fericit când se simte util. De ce să irosești o viață de om, când poți căuta și observa ceea ce poate oferi societății? Acesta este crezul care mă însoțește atunci când mă gândesc la ceea ce pot acești tineri. Au puterea de a face lucruri repetitive. Am încercat să îi copiez, dar răbdarea lor a fost mai mare decât a mea. Iată că și ei pot excela, iar noi cei care ne considerăm "normali" cedăm”, spune Georgeta Bucur, mama lui Teo.
La școala specială pe care o urmează, Teo a urmat secția turism, iar practica a făcut-o într-un hotel.
Dacă ar fi să spună ce îi place să facă, răspunsul lui ar cuprinde: curățenie, gătit, dans, sport, călătorii, circ, magie, să servească la masă, să debaraseze. Ce calități are? Prietenos, curajos, răbdător, empatic, darnic, dinamic, atent, face lucrurile care îi plac, și face multe lucruri cu pasiune.
Pe lângă faptul că este un bun sportiv, campion la competiții Special Olympics România, Theodor Bucur este și un tip simpatic, plin de umor și un bun dansator.