Resurse

Mai jos publicăm informații utile, linkuri, studii care să-ți vină în ajutor în căutările tale 

(fie că ești persoană cu Sindrom Down, angajator sau membru al familiei unei persoane cu dizabilități, ori încerci, ca și noi, să ajuți pe cineva).

Materiale în limba română

Ghid pentru angajarea persoanelor cu Sindrom Down

În paginile următoare veți găsi sfaturi utile pentru candidații cu Sindrom Down, îndrumare pentru familiile lor și informații interesante pentru angajatori. Veți descoperi detalii importante despre dizabilitate, legislație și adaptarea locului de muncă, opinii ale specialiștilor și, mai ales, ce înseamnă să trăiești și să muncești având Sindrom Down.

Detalii aici

Diagnostic: EXCLUS DE PE PIAȚA MUNCII

Realizat de Societatea Academică din România și Motivation, studiul analizează situația ocupării persoanelor cu dizabilități din România. 

Detalii aici

Accesul la piață muncii redus pentru persoanele cu dizabilități

Acest raport de politici publice abordează situația ocupării persoanelor cu dizabilități la nivel european și face recomandări de politică publică pentru România.

Detalii aici

Statistici în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi

Sunt disponibile și actualizate periodic date statistice din ariile dizabilității, ocupării, pensiilor ș.a.

Detalii aici

Materiale în limba engleză

Delivering Jobs
Este o campanie de incluziune dedicată creării de oportunități de ocupare și leadership pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și autism.

Detalii aici

Down Sindrome International

Această organizație promovează dreptul persoanelor cu SD la incluziune bazată pe șanse egale, inclusiv în domeniul ocupării.

Detalii aici

Status Employment

Status Employment sprijină persoanele cu dizabilități din Marea Britanie în identificarea și păstrarea locurilor de muncă.

Detalii aici

Down’s Syndrome Association

Această organizație se ocupă de toate aspectele Sindromului Down, cu scopul de a ajuta oamenii cu acest sindrom să trăiască o viață frumoasă și împlinită.

Detalii aici