Kaufland Suceava – o experiență de muncă pentru persoanele cu Sindrom Down din zona Moldovei

de | aug. 22, 2021

Recent, cinci tineri cu Sindrom Down din Botoșani și Suceava au fost în vizită de lucru la Kaufland Suceava, în vederea pregătirii pentru un loc de muncă. Aceștia, însoțiți de Dan Pălimariu, președintele Asociației Down Activ Moldova (partener al proiectului ”Angajați, NU Asistați!”), au parcurs etapele unei prime vizite în cadrul unui retailer alimentar. Însoțiți de Managerul de magazin, tinerii au vizitat mai multe raioane și depozite, au fost atenți la explicațiile angajatului Kaufland și au cochetat cu ideea lucrului part-time (două ore) pe una din sarcinile care s-ar potrivi lor: strângerea și organizarea cartoanelor de pe rafturi.

Vă reamintim că retailerul alimentar are un program de angajare și integrare în echipa Kaufland, dedicat persoanelor cu dizabilități, demarat în 2019 și intitulat Kaufland A.C.C.E.S. Din februarie 2020, Raluca Avram, o tânără cu Sindrom-Down din Cluj-Napoca face parte din echipa Kaufland.

*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.