Experiență de muncă la un restaurant din Iași pentru tineri cu Sindrom Down

de | aug. 3, 2021

Pe 29 iulie, prin intermediul partenerilor de la Asociația Cetățenilor Implicați în Comunitate Iași câțiva tineri cu Sindrom Down parte a proiectului ”Angajați, NU Asistați” au avut parte de o experiență complexă într-un restaurant și pensiune din Iași (Restaurant Crystal și pensiunea Crystal).
După cum povestea Anca Chiliac Huși, președinta asociației partenere, gazdele au pregătit o primire care i-a coplesit, din toate punctele de vedere. ”Tinerii au vizitat bucătăria, restaurantul, recepția și pensiunea și li s-a explicat exact cum funcționează activitatea în astfel de locuri. Apoi fiecare a învățat și exersat cum se întâmpină clienții la receptie, procedurile de cazare, cum se aranjează un platou tradițional, mise en place-ul, cum se pregătește o cameră după plecarea clientilor. Pentru că restaurantul are mai multe săli de evenimente, unde există și ring de dans, nu se putea să nu le verificăm cu un dans. Multumim din suflet pentru ospitalitate, generozitate, răbdare și afecțiunea cu care am fost primiți, întregii echipe a Restaurantului Crystal. Tinerii au fost fericiți, iar noi mândri de cât de bine s-au descurcat ei în aceste noi ipostaze”, a scris doamna Ciliac Huși pe pagina personală de Facebook.
Asociația Cetățenilor Implicați în Comunitate Iași este colaborator la nivel local al proiectului "Angajati, NÙ Asistati!", contribuind la implementarea acestuia. La întâlnire au participat și studenți de la Facultățile de Asistență Socială și Psihologie și Științe ale Educației de la U.A.I.C. Iași.
*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.