Detalii despre workshop-ul cu angajatori și tineri cu Sindrom Down din Iași și Vaslui

de | iun. 7, 2021

Ne-am reunit din nou online, pe data de 3 iunie, la Workshop-ul dedicat angajatorilor și tinerilor din Iași și Vaslui. Au participat angajatori din rețelele de retail alimentar Kaufland Romania, sportiv Hervis Sports Romania și de frumusețe Yves Rocher Romania, diverse business-uri locale și o întreprindere socială, dar și reprezentanți de la școlile speciale din zonă și de la organizații neguvernamentale.
Anterior acestui eveniment, în zilele de 27 și 31 mai, echipa Special Olympics România s-a întâlnit cu tinerii cu Sindrom Down din Iași și Vaslui și familiile lor, beneficiari ai proiectului ”Angajați, NU Asistați!”. S-a discutat cu ei despre cum ar trebui să arate un profil profesional și cum să se pregătească pentru interviul cu angajatorul. Deja primele profiluri ale ieșenilor sunt online aici: https://angajare.specialolympics.ro/autentificare/.
Oana Rotar și Ștefan Constantinescu au povestit pe data de 3 iunie despre experiența lor de angajați cu Sindrom Down iar domnul secretar de Stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale domnul Makkai Peter Janos a vorbit despre beneficiile angajăriii persoanelor cu dizabilități. Dintre aceste beneficii, domnul secretar de Stat a menționat că echipa devine conștientă și focusată, colectivul este mai punctual, se sprjină mai mult unii pe alții, echipa este mai consolidată și dezvoltă o comunicare asertivă.
La workshop-ul din județele Iași și Vaslui, angajatorii au avut ocazia să afle avantajele și provocările angajării unei persoane cu Sindrom Down și să cunoască alți tineri interesați de o experiență de muncă.
Workshop-urile cu angajatorii vor continua în proiect.

*Fundația Special Olympics din România implementează proiectul "Angajați, NU Asistați!", printr-o finanțare de la ING Tech Romania, în cadrul inițiativei #ShiftVieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor cu #SindromDown, de pe teritoriul României.