Cum au fost vizitele de angajare în magazinele Hervis

de | aug. 2, 2021

Cu trei luni în urmă vă povesteam aici despre perspectiva câtorva tineri cu Sindrom Down din București și Ploiești de a merge în vizite de lucru la retailerul sportiv Hervis Sports & Fashion România, în cadrul proiectului ”Angajați, NU Asistați!”. Opt dintre ei - Anca, Bogdan, Theo, Cristiana, Alexandra, Cosmin, Andrei și Cristian, au experimentat sarcinile de angajat cu program scurt, în câteva zile stabilite de comun acord cu conducerea magazinelor Hervis alese. Ne-am bucurat să aflăm că nu numai tinerii cu Sindrom Down au fost entuziasmați de experiența de a afla lucruri noi și de a cunoaște alți colegi. Îndrumătorii lor, managerii magazinelor unde ei au fost în vizită, au avut doar cuvinte de laudă la adresa acestei interacțiuni.

Mădălin Marin, manager Hervis Promenada, acolo unde Alexandra a trecut pragul, ne-a spus: „În general ne place să ne implicăm în astfel de proiecte iar de această dată am ales să o ajutăm pe Alexandra să își depășească limitele, să se integreze cât mai ușor într-un grup și să o învățăm o parte dintre activitățile pe care noi le desfășurăm în fiecare zi. Am primit-o pe Alexandra cu brațele deschise și am susținut-o în demersul ei de a-și arăta abilitățile. Ne bucurăm că am fost aleși pentru acest proiect și sperăm să ne îndeplinim obiectivul propus – acela de a o face pe Alexanda să se integreze în echipa noastră”.

 

La magazinul Hervis din Ploiești s-au întâlnit cu Ioana Gheorghe, managarul locației - Andrei, Cristian și Cosmin, sportivi Special Olympics România. "Dacă ar fi să sumarizez într-un cuvânt experiența cu tinerii de la Special Olympics, acesta ar fi “emoție”. Emoție deopotrivă din partea noastră, echipa Hervis Ploiești, dar și din partea lor! Fiecare întâlnire este specială, ne încarcă cu energie pozitivă deoarece este extraordinar să observi atenția, dorința lor de a învăța și mai ales optimismul cu care vin la noi! Procesul este de durată, dar integrarea lor ne aduce satisfacții și multă voie bună" – a spus Ioana.

 

La magazinul Hervis din Sun Plaza, unde Anca și Bogdan au făcut câteva vizite, managerul locației, Vlad Manolea, ne-a declarat: ,,Mă bucur că am posibilitatea să fac parte din acest proiect și încurajez toți angajatorii să facă acest lucru, deoarece acești tineri frumosi și ambițiosi le pot aduce plus valoare companiei prin energia pozitivă și dorința lor de a învăța''.

 

La Hervis Drumul Taberelor, Theo și Cristiana au cucerit pe toată lumea cu zâmbetul și inocența lor.  Elena Nicolae, ne-a povestit: „Un lucru pe care l-am realizat odată cu implicarea în acest proiect a fost acela că „luându-ne cu viața”, uităm să zâmbim, uităm să privim lângă noi, la cei din jurul nostru iar acesta este un lucru care trebuie schimbat!

Cum am ajuns la această concluzie? Lucrând și privind prin ochii inocenți ai lui Teo și Cristiana - doi copii cu Sindrom Down. Faptul că acești copii nu știu decât să zâmbească, ne-a încurajat și pe noi să lăsăm probleme la o parte și învățăm de la ei să zâmbim. Iar pentru ei un zâmbet și puțină atenție sunt mai mult decât suficiente. Practic am făcut un schimb de experiență: noi i-am învățat cum să facă o parte dintre activitățile pe care noi le desfășurăm în fiecare zi iar ei ne-au învățat să zâmbim. Cu emoții din partea noastră și entuziasm din partea lor, am reușit să facem o echipă împreună iar ei să se simtă intregrați într-un loc de muncă. Lucrul cel mai important pe care l-am învățat noi în cadrul acetui proiect este că trebuie să lăsăm aparențele la o parte și să învățăm să ne uităm în interiorul celor cu care interacționă!”

Fiecare vizită a fost stabilită și supervizată de către unul din mentorii sau consilierii vocaționali ai Special Olympics România (SOR). Colega noastră, Anda Mândru, consilier vocational SOR spune că s-a bucurat că datorită vizitelor la magazinele Hervis, opt tineri din București și Ploiești au experimentat ce înseamnă un interviu, au înțeles ce activități presupune postul de lucrător comercial și chiar au exersat câteva din activitățile specifice unui lucrător comercial în magazinele Hervis. ”Pe tineri i-am simțit entuziasmați de această experiență, iar angajații Hervis au fost răbdători, deschiși și cu dorința de a găsi cele mai bune soluții pentru integrarea acestor tineri în echipa magazinelor. Sperăm ca în curând cel puțin doi dintre tineri să devină parte din echipa Hervis”, a mai adăugat Anda.

Despre cum s-a văzut vizita tinerilor în magazinele Hervis puteți urmări în galeria foto realizată de Răzvan Mihai (acesta a fost în 2 dintre locațiile Hervis menționate).

Pe măsură ce stabilim noi parteneriate cu angajatori din țară și găsim alți tineri dornici să vadă ce înseamnă exact să fii angajat, ce sarcini ar trebui să faci, vă vom povesti despre toate acestea.