Colaboratori

Asociația Cetățenilor Implicați în Comunitate Iași

Asociația își propune să se implice, să prevină și să amelioreze fenomene care afectează calitatea vieții copiilor, tinerilor și persoanelor vârstnice din societatea contemporană, să combată factorii de risc, în vederea diminuării numărului de persoane aflate în pericol sau situații de marginalizare și/sau excludere socială și să ofere o viziune modernă despre viață și societate, să sprijine societatea contemporană oferind un cadru civilizat și organizat de educație.

0720 044 058

Asociația Cetățenilor Implicați în Comunitate Iași

 

 

Asociația Hoffnung România, București

Asociația Hoffnung România își propune îmbunatățirea vieții persoanelor din grupurile vulnerabile aflate în situație de risc social, promovând demnitatea și valoarea persoanei umane prin sprijinirea din punct de vedere social și al îngrijirii sănătății (socio-medicale), indiferent de rasă, apartenenţă politică sau religie pentru persoane cu dizabilităţi; familii aflate în risc social; copii și tineri aflați în situație de risc; persoane vârstnice; persoane aflate în detenţie (private de libertate).

 hoffnung.romania@yahoo.com

0746 105 192

Asociația Hoffnung Romania, București 

Asociația Down Mureș, Tg.Mureș

Asociația oferă suport pentru persoanele cu Sindrom Down și familiilor acestora, informare și instruire corectă asupra acceptării situației și pentru evitarea instituționalizării, îndrumare către specialiști, organizarea programelor corespunzător nevoilor fiecărui copil sau adult cu Sindrom Down, sensibilizarea opiniei publice și promovarea unei imagini pozitive a persoanelor cu sindrom Down.

Str. 22 Decembrie 1989 Nr.74, Târgu Mureș, Jud.Mureș

 downmures@gmail.com

 0744 979 223

 Asociația Down Mureș, Tg. Mureș

   Asociația Down Activ Moldova, Botoșani

Este o organizație neguvernamentală care își propune prin intermediul tuturor activităților desfășurate progresul, dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a persoanelor cu dizabilități din județele Botoșani și Suceava.

 Str. Viilor Nr.1, Sc.E, Ap.1, Botoșani, Jud.Botoșani

 danpalimariu@yahoo.com

 0758 521 868

 Asociația Down Active Moldova, Botoșani

Website asociație

Fundația Mână de Lucru, București

Fundația Mână de Lucru este dedicată persoanelor cu Sindrom Down, lucrând sub motto-ul: ”Să construim punți, nu ziduri!”.

echipa@manadelucru.org

0722 299 992

 Fundația Mână de Lucru, București

Asociația Down Est din România, Constanța

Acest ONG a fost înfiinţat de un grup de părinţi şi specialişti, cu scopul sprijinirii persoanelor cu Sindromul Down şi familiilor lor din judeţul Constanţa, prin activităţi de educaţie incluzivă, cultural-artistice şi sportive.

 aderconstanta@gmail.com

Asociația Down Est din România, Constanța

  Asociația Down Valea Jiului, Hunedoara

Asociația are ca scop ocrotirea și educarea persoanelor cu Sindromul Down din Valea Jiului, mai precis acordarea de servicii sociale primare și speciale pentru persoanele și copiii cu acest diagnostic.

 advj@gmail.com

 0726 507 085

 Asociația Down Valea Jiului, Hunedoara

Asociația Down Plus București

Asociația Down Plus Bucuresti este o organizație nonguvernamentală, ce are ca scop dezvoltarea și incluziunea socială a persoanelor cu Sindrom Down.

 Str. Oltina Nr.3, Sector 5, București

  asociatiadownplusbucuresti@yahoo.com

  0730 370 290

 Asociația Down Plus București

 

Asociația Fantasticii Down, Galați

Asociația promovează, protejează și reprezintă drepturile și interesele persoanelor cu Sindrom Down. Își propune să inspire, să încurajeze și să ofere ajutor persoanelor cu Sindrom Down pentru a le crea o viața mai bună pentru ei și pentru ceilalți.

  Bld. Dunărea Nr.18, Galați, Jud. Galați

  contact@fantasticiidown.ro

  0745 266 037

  Asociația Fantasticii Down Galați

Asociația persoanelor cu dizabilităţi mentale INTEGRA, Arad

INTEGRA reunește un nucleu de părinţi de copii cu dizabilităţi mentale de diferite vârste. Sunt 50 de familii din Arad şi din judeţ, care se declară legați de aceeaşi responsabilitate, de a lupta în numele copiilor lor pentru drepturi elementare omeneşti.

Bulevardul Decebal Nr.24, Ap.14, RO-310124 Arad

 officeintegra@yahoo.ro

 0741 018 087

 Integra Arad ORG

 

Asociația Sindrom Down Bacău

Scopul Asociației Sindrom Down Bacău (ASDBC) este de a crea condiții favorabile pentru integrarea deplină a persoanelor cu dizabilități din România în viața comunitară.

  Str.Aprodu Purice Nr.13A, Bacău, Jud.Bacău

  gabriela_otelita@yahoo.com

 0722 514 203 / 023 458 89 84

 Asociația Sindrom Down Bacău

Asociația Alternativa 2003, București

Asociația a apărut la inițiativa unor părinți ce au copii cu dizabilități; misiunea asociației constă în promovarea serviciilor alternative în domeniul integrării sociale a tinerilor cu dizabilități intelectuale, cu respectarea drepturilor individuale ale acestora și oferirea de servicii concrete de recuperare, educare și profesionalizare.

  Str.Fortunei Nr.51, Sector 1, București

  alternativa2003romania@yahoo.com

  021  668 20 27 / 0722 777 333

  Asociația Alternativa 2003, București

Site Website asociație

Asociația Sindrom Down Ploiești

Este o asociație care unește părinții copiilor cu nevoi speciale din Jud. Prahova, în lupta lor pentru a asigura un viitor mai bun copiilor, prin terapii și intervenții medicale, pentru a-i ajuta să ducă o viață cât mai aproape de normalitate, să devină cât mai independenți și să se integreze în societate.

  0727 486 313

  Asociația Sindrom Down Ploiești

Asociaţia Down Oradea România (A.D.O.R.)

ADOR este o asociație de părinţi şi aparţinători ai personelor cu Sindrom Down din Oradea și din județul Bihor. Asociația urmărește realizarea unei vieţi mai bune pentru copil şi familia sa, sprijinirea unei bune integrări a copilului în familie, şcoală și societate, normalizarea condiţiilor de viaţă a persoanelor cu Sindrom Down şi a familiilor lor și integrarea în câmpul muncii.

  Oradea, Județul Bihor, Str.Louis Pasteur Nr. 42

 0741 134 603

   ador@rdsor.ro

Website asociație: Down Oradea

 

   Fundația Creștină Diakonia

Fundația Creștină Diakonia este o organizație neguvernamentală ce are ca scop acordarea asistenței medicale, sociale și spirituale, iar Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, Casa Iris, este un serviciu social ce asigură pe timpul zilei, desfășurarea unor activități terapeutice, de educație, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare profesională pentru persoane adulte cu dizabilități, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare etc. pentru părinți sau reprezentanţi legali, precum și pentru alte persoane.

https://www.facebook.com/iriszhaz

iriszhaz@yahoo.com

0733065375

str. Lăcrămioarei, nr 5, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna