Bogdan și-ar dori să lucreze la bucătărie, curățenie sau ambalare

de | iun. 28, 2020

”Bogdan își dorește foarte mult să aibă un loc de muncă și să își întemeieze o familie, ne spune de foarte multe ori că el vrea să locuiască cu o fată, să stea singur și să aibă familia lui. Și cred că cea mai mare dorință a acestor copii aceasta este! Dar va fi posibil? De fiecare dată există acest dar... pentru care ne-am dori să găsim soluții”, spune Georgeta Cleniuc, mama lui Bogdan (26 de ani, Sindrom Down, București).

După terminarea celor 10 clase la Școala Specială nr 10 din capitală, Bogdan s-a axat mai mult pe sport. Are multe calități și o mare dorință de a se angaja. A experimentat în trecut un internship la reciclat hârtie, dar, ordonat și harnic din fire, nu zice NU unui job într-o bucătărie, la curățenie sau la ambalare. Bogdan și familia lui sunt deschiși la experiențe noi în privința oricărui job pe care acesta l-ar putea face mereu cu zâmbetul pe buze.
Bogdan a participat la Jocurile Mondiale de la Los Angeles în anul 2015, unde a câștigat medalia de aur la 50 m Bras și medalia de argint la 25 m Crawl. În 2019 a participat la Jocurile Mondiale Special Olympics de vară care s-au desfășurat la Abu Dhabi, cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Bogdan a participat la role, sport pentru care s-a antrenat doar șase luni și a obținut două medalii de locul 4 și locul 5.

Bogdan a participat de-a lungul timpului la multe competiții sportive naționale la gimnastică, înot, baschet, fotbal, tenis de masă, unde a câștigat pe parcursul anilor numeroase medalii de aur și argint, peste aproximativ 150 de medalii, diplome și trofee. Cel mai important este faptul că a învățat să ducă o viață echilibrată bazată pe sport și antrenamente, care l-au motivat și au dat un nou sens vieții lui. Se bucură că este apreciat, iubit, susținut și mândru că poate să facă ceva pentru a-i face fericiți pe cei din jurul lui.