
Andrei Marcu și Anca Miron, un an ca angajați Hervis, același entuziasm
Anul trecut pe vremea aceasta scriam povestea a doi tineri cu Sindrom Down, angajați la Hervis Sun Plazza și Hervis Ploiești. Astăzi, ne bucurăm să vă anunțăm că ei fac în luna august un an de când sunt angajați și viața lor s-a schimbat în bine.
”Andrei s-a schimbat mult de când lucrează. Este mai motivat. Când nu merge la serviciu se culcă târziu, dar când știe că trebuie să meargă la muncă se culcă devreme. Își pregătește meticulous hainele la începututul săptămânii pentru zilele de lucru, semn că e mereu nerăbdător să meargă acolo”, spune Nicoleta Marcu, mama lui Andrei.
Întrebat și Andrei, la rândul lui, care ar fi mesajul său după un an ca angajat, a spus doar că vrea să lucreze mai mult.
De ziua lui, Andrei a dus prăjituri la serviciu și apoi colegii i-au oferit și un cadou. El consideră că împreună cu colegii „sunt o familie”. Povestea lui Andrei o puteți citi aici.
Cătălina Zazuleac, managera magazinului Hervis din Ploiești, spune că evoluția lui Andrei a fost una destul de rapidă, iar în relațiile cu colegii s-a integrat foarte bine. ”Starea lui de spirit este una pozitivă, de la zi la zi este mai entuziasmat și dedicat. Entuziasmul lui de a munci ne motivează și pe noi și ne face să realizăm cât de important este să faci lucrurile cu drag”.
Sarcinile lui au crescut de la zi la zi, dacă la început doar asigura marfa, acum pune prețuri articolelor și chiar consiliază clienți. ”Este de un real ajutor pentru noi toți și ne bucurăm tare mult că face parte din echipa noastră și totodată din viața noastră”, a mai adăugat Zăzuleac.
Anca Miron, mai curajoasă și mai independentă
Noutățile despre Anca vin prin vocea mamei sale, Luminița Miron: ”Timpul trece atât de repede! Luna viitoare, Anca împlinește un an de când a intrat în echipa Hervis! Ce s-a schimbat în viața ei?! Serviciul i-a dat un plus de siguranță, responsabilitate și independență! Și, nu în ultimul rând, este încântată că participă la cheltuielile casei cu salariul primit. Se trezește bucuroasă în fiecare zi, hainele și le pregătește de seara, are grijă ca nu cumva să întârzie la program.
Merge direct la vestiar, unde se schimbă și apoi intră în magazin. Sarcinile ei nu s-au diversificat foarte mult, dar repetitivitatea și aparenta monotonie nu o deranjează - este de fapt o caracteristică a Sindromului Down.
Se înțelege bine cu toți colegii, menționându-i pe Maria și Costi, alături de care s-a și fotografiat!”, ne-a mai spus Luminița Miron, mama Ancăi.
Anca ne-a spus că serviciul a făcut-o ”mai curajoasă, mai independentă și chiar mai inteligentă!”. În opinia mamei sale, Anca pare să fi profitat din plin de șansa care i s-a oferit, statutul de angajat conferindu-i împlinire și bucurie!
Povestea Ancăi o puteți citi aici.
Adrian Chioreanu, directorul Hervis Sun Plazza, povestește că din luna februarie de când conduce magazinul a găsit un colectiv unit din care făcea parte și Anca. Spune că la început a avut mici dificultăți de comunicare care au fost depășite rapid cu ajutorul sfaturilor venite din partea membrilor Fundației Special Olympics. ”Anca a de venit mai încrezătoare în forțele proprii în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor trasate și mult mai comunicativă cu cei din jur. La început sarcinile Ancăi erau simple, în felul acesta am observat ce-i face plăcere să facă și astfel am reușit să obținem rezultate foarte bune în activitatea sa din timpul programului. La început avea sarcina de a aranja diverse articole textile pe diverse suprafețe, de a aranja încălțămintea sau chiar accesoriile din zona casei de marcat, acum îndeplinește sarcinile mult mai rapid și are o plăcere ce i se citește pe chip atunci când o lăsăm să aranjeze articolele textile pe umerașe sau chiar atunci când aranjează tricourile. Chiar dacă la început evita contactul cu clienții, acum este fericită când poate ajuta un client să găsească articolul căutat”.
Managerul Hervis spune că Anca vine la muncă cu zâmbetul pe buze și reușește să-l păstreze până la finalul programului, lucru care ajută și influențează starea de spirit și gradul de optimism al celorlalți.