Ana Baltag. Sportiv și consultant de frumusețe pentru Yves Rocher România

de | apr. 14, 2022

De aproape jumătate de an, Ana Baltag (20 de ani, anul acesta) este Consilier de frumusețe/Beauty Advisor la compania Yves Rocher România, în paralel cu statutul de elevă și sportiv Special Olympics România. Astăzi, ea reprezintă angajatorul în calitate de consultant pentru produse de protecție solară la Competiția Municipală de Atletism, unde Yves Rocher este partener în cadrul evaluărilor de sănătate pentru sportivii Special Olympics România. Este în acest moment un exemplu pentru prietenii și colegii ei de la Special Olympics care o cunosc de la competiții și care descoperă în Ana un model pentru a face (și) mai multe lucruri.

Am avut privilegiul să o întâlnim și să o fotografiem pe Ana la locul de muncă, în cadrul magazinului Yves Rocher din AFI Palace Cotroceni, acolo unde am găsit o tânără încrezătoare și fericită, dornică să ne recomande produse, conform atribuțiilor unui Consilier de frumusețe. Ascultătoare și atașată de răbdătoarea Roxana Vrusie (Store Manager la Yves Rocher România), Ana își desfășoară activitatea ca orice angajat în intervalul orar part-time în care este prezentă. Clienții, din spusele superiorului ei, nu fac nici o diferență, nu sesizează că tânara din fața lor are Sindrom Down și nici că ar fi ”operațiuni” pe care nu le face. Deocamdată, Ana nu realizează operațiuni la casa de marcat pentru produsele vândute dar este prezentă în zona casei pentru a pune cumpărăturile în pungă, pentru a înmâna cardul de fidelitate (dacă este cazul). Tacticoasă, atentă, zâmbitoare, Ana emană bucuria prezenței într-un loc care-i face plăcere, în care se regăsește, în care ar vrea să stea mai mult dacă școala i-ar permite, Ana urmând și cursurile unui liceu tehnologic. Ar vrea să primească și să așeze marfa odată, încă odată și încă odată dacă s-ar putea. De sărbătorile de iarnă a participat la constituirea cutiilor de cadou după un șablon bine stabilit.

Ana a fost mereu dornică să muncească. Este săritoare, nu trebuie rugată de multe ori să facă ceva.

Într-un interviu de acum doi ani ne declara că cel mai mult i-ar plăcea să fie antrenor sau să lucreze la un bazin de înot, sportul ei preferat. A fost voluntar Special Olympics în cabinetele medicale din cadrul programelor de sănătate de la Jocurile Nationale Special Olympics România. Este o tânără ambițioasă și curajoasă, încurajată de părinți să devină independentă.

Ana Baltag colaborează cu Special Olympics România începând din anul 2005 (de la vârsta de 3 ani). Practică înot, atletism, bocce și karate. Printre realizările sale putem enumera: Voluntar Healty Athletes la Jocurile Naționale Special Olympics România, Campioană la înot la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics din Los Angeles (aur la 25 m spate, bronz la 50 de metri crawl 2015), Lider al proiectului Youth Activation, Participant la Forumul Global al Tinerilor Lideri de la Baku, Azerbaijan (2018), Participant în proiectul ”Angajați, NU Asistați!” (2020-2021).

De Ana Baltag veți mai auzi cu siguranță și de câte ori este ocazia, o veți și vedea. Deocamdată vă lăsăm în compania fotografiilor grăitoare de la muncă și de la competiția Special Olympics România din aprilie 2022.

Despre Importanța unui angajat cu Sindrom Down într-o companie de beauty puteți citi în interviul cu Monica Molea, Area Retail Manager Yves Rocher România. (click pe titlu)